maanantai 20. lokakuuta 2014

Mysliä itse tehden

Olen kuivanut omenoita, mansikkaa, mustikkaa mysliä varten. Kuopus tykästyi omatekoiseen mysliin ja tilasi sitä jokin aika sitten. Niinpä sitten jätettiin valmiit myslit kauppaan ja tehtiin omaa mysliä. Kuivatut omenat ja mansikat ovat meidän perheessä kovin suosittuja ihan sellaisenaan, mutta laitoin niitä myös mysliin. Mansikkaa, mustikkaa ja puolukkaa olen myös kuivannut. Mustikan ja puolukan uunissa, koska ainakin minun kuivurin ritilässä on niin suuret reiät, että olisi muuten marjat kuivurin pohjalla. Enkä tiennyt olisiko sinne uskaltanut laittaa alle esim. leivinpaperia joten laitoin marjat kiertoilmauuniin, jossa tosin kuivaaminen on valitettavasti paljon hitaampaa kuin kuivurissa.
Uuniin laitoin ensin kaura- ja neljän viljan hiutaleet sekä pähkinämurskaa, joihin olin laittanut sekaan vähän fariinisokeria, ruokaöljyä johon sekoitin hunajaa (edelliskerralla vaahterasiirappia) sekä hiukan kanelia mausteeksi.
Paahdoin niitä uunissa 175 asteessa noin 20 min. annoin jäähtyä. Lopuksi sekoitin kuivatut hedelmät ja rusinat sekä hiukan maissihiutaleita ja purkkiin.
Meillä lapset tykkää syödä tuota hillojen ja maidon kanssa ja kuopus jolla oli pienenä maitoallergia söi sitä myös riisi-, soija- tai kaurajuoman kanssa
.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti